Minusta

Hei!

Olen aina pitänyt sisustamisesta ja väreistä. Olin useita vuosia töissä eri alojen erikoiskaupoissa, esimerkiksi sisustustekstiilikaupassa, jossa toimin myös myynninedistäjänä eli vastasin myymälän visuaalisesta ilmeestä. Vuonna 2012 suoritin sisustusalan ammattitutkinnon, joka oli sisustustekstiileihin ja stailaukseen painottuva. Sen jälkeen tein muutaman sisustussuunnitelman ystäväpiirissäni, mutta jatkoin työskentelyä kaupan alalla. Intohimo sisustamiseen oli kuitenkin kova ja haaveilin, että voisin tehdä sitä päätyökseni. Vuonna 2018 pääsin opiskelemaan sisustusalan artesaaniksi ja valmistuin syksyllä 2020. Oman yrityksen perustin kesäkuussa 2020 ja sen nimeksi tuli Värienvaloa. Tällä nimellä olen jo vuosia pitänyt Instagram-tiliä, jossa jaan sisustuskuvia.

Vahvuuteni suunnittelijana on varmasti värien käyttö. Rakastan värejä ja vuosien varrella olen oppinut käyttämään niitä yhä rohkeammin. Itse koen värit jopa terapeuttisina. Oma kotimme onkin hyvin värikäs, mutta tämä ei tarkoita sitä, että suunnittelemieni kotien ja tilojen pitäisi olla yhtä värikkäitä. Suunnittelen sinun kotisi tai yritystilasi juuri sinun näköiseksesi. Myös vaaleampaan sisustukseen voidaan tuoda kontrastia ja kiinnostavuutta, käyttämällä hillitysti värejä. Toinen vahvuuteni onkin se, että todella kuuntelen asiakasta ja pyrin selvittämään tarkasti sinun toiveesi, haaveesi tilan suhteen, millaisen tunnelman ja toiminnot tilaan haluat/tarvitset.

Sisustaminen on ollut myös minun harrastukseni useita vuosia. Omaa kotia on kiva laitella oman näköiseksi pikkuhiljaa. Milloin olen maalannut seiniä ja milloin lattioita. Mieheni kanssa yhdessä on tapetoitu. Tykkään myös kunnostaa ja tuunata huonekaluja: mikä onkaan hauskempaa kuin antaa vanhalle kalusteelle aivan uusi ilme ja elämä uudella maalilla ja värillä. Mielelläni käytän myös suunnittelukohteissani mahdollisimman paljon jo olemassa olevia kalusteita ja tavaroita, mikäli mahdollista. Niitä voidaan myös kunnostaa uudennäköisiksi. Tämä on ekologista ja taloudellista.

Sisustamisen ja tuunailun lisäksi touhuan vapaa-ajallani koiramme kanssa. Meillä on ollut koiria reippaasti yli kymmenen vuotta ja tällä hetkellä elämäämme ilostuttaa kohta 4-vuotias vehnäterrieri Viljo. Viljon kanssa nautin luonnossa liikkumisesta ja olemme myös harrastaneet rally-tokoa omaksi iloksi sekä käyneet muutaman kerran näyttelyissä kasvattajan kanssa. Koiranomistajana minulla on siis hyvä käsitys myös siitä, mitä sisustuksessa on hyvä ottaa huomioon lemmikkiperheessä, että arki koiran kanssa olisi toimivaa. Asioita, joita koiraton ihminen ei tulisi ajatelleeksi.

Tykkäämme mieheni kanssa myös matkustelusta ja minua inspiroikin erityisesti, luonnon lisäksi, vanhat kaupungit, rouheat ja värikkäät talot, persoonalliset kahvilat ja kaunis arkkitehtuuri. Poimin ideoita oikeastaan kaikesta mitä näen.

Ihmisenä minua on kuvailtu helposti lähestyttäväksi ja empaattiseksi. Toivonkin, että rohkeasti otat yhteyttä, jos sinulla on mitä tahansa sisustukseen liittyvää kysymystä tai ongelmaa, oli se sitten vaikka vain yhden seinän väri tai verhot. Mikään toimeksianto ei ole liian pieni. Mietitään yhdessä sinulle sopiva ratkaisu!

 

Ollaan yhteydessä!

Susanna